Τ. Θεοδωρικάκος: Ζούμε μια ιστορική περίοδο και έχουμε μπροστά μας σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά

Τ. Θεοδωρικάκος: Ζούμε μια ιστορική περίοδο και έχουμε μπροστά μας σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά

Ως μια ιστορική περίοδο που έχει μπροστά της πολύ σοβαρές εξελίξεις χαρακτήρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος την εποχή που διανύουμε, απαντώντας στην κριτική της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή. «Ο λαός μπορεί να βγει ωφελημένος από αυτές μόνο αν υπάρξει εθνική συναίνεση και εθνική στρατηγική γι αυτό πρέπει όλοι να είναι πιο φειδωλοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά καλώντας όλα τα κόμματα να βάλουν στην άκρη τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.

«Ο Πρωθυπουργός έδωσε μια εθνική σκληρή μάχη υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο με δύσκολους συσχετισμούς. Πέτυχε να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας από μεριάς της Ευρώπης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα αρχικά κείμενα κινούνταν σε μια πιο δύσκολη κατεύθυνσή και χρειάστηκε σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια», συνέχισε ο ίδιος.

Ειδική αναφορά έκανε στις καταλήψεις των σχολείων, εξηγώντας ότι με κλειστά σχολεία δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο και το χειρότερο σχολείο είναι για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Αυτή η κυβέρνηση ακούει τα παιδιά, τους δασκάλους και τους καθηγητές. Ήμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Υπάρχουν προβλήματα και θέματα και κάνουμε ότι μπορούμε για να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο ίδιος και προσέθεσε ότι αυτό που ενόχλησε είναι ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει δωρεάν μάσκες στα παιδιά. «Θα σας πρότεινα να βρείτε κάτι ποιο σοβαρό για αντιπολίτευση», σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων και συνολική αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με μεταφορά πόρων, εξουσιών και προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω την αυτοτέλειά τους. Στο πλαίσιο αυτό και σε βάθος τετραετίας θα υπάρξει και μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση.