Τ. Θεοδωρικάκος: Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με το κλείσιμο των συνόρων

Τ. Θεοδωρικάκος: Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με το κλείσιμο των συνόρων

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η χώρα μας θα προστατέψει την εθνική της κυριαρχία έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να κουραστεί ούτε ο στρατός, ούτε η αστυνομία, ούτε ο λαός, να φυλάει τα σύνορά του και την εθνική ακεραιότητα. 

Όπως ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος η απόφαση του Πρωθυπουργού για τα σύνορα είναι «έκφραση λογικής και υπεύθυνου πατριωτισμού.Αλλά ταυτόχρονα είναι και καθολική λαϊκή απαίτηση. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή το αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας είναι πανίσχυρο στην Ελλάδα».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν προπαγανδιστή ψεμάτων του καθεστώτος Ερντογάν  να γίνει πιστευτός. Γνωρίζει όλη η ανθρωπότητα ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και ότι το καθεστώς Ερντογάν εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους», τόνισε με νόημα ο ΥΠΕΣ. 

Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι πρόκειται για ασύμμετρη απειλή, ενώ απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος, έχοντας υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. «Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένας λαός φιλόξενος. Δεν ξέρω όμως κανέναν που φιλοξενεί στο σπίτι του, τους εκβιαστές του ή αυτούς που χρησιμοποιούν οι εκβιαστές του. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνωθούνται στα σύνορά μας, δεν είναι κατατρεγμένοι και διωγμένοι πρόσφυγες που έχουν χάσει το σπιτικό τους.

Είναι άνθρωποι που τους χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν.  Κι Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την ρύθμιση με την οποία η διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας απαιτεί πλέον 7 χρόνια και όχι τρία επισήμανε:  «Η αλλαγή γίνεται γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός τόπος για λαθρομετανάστες».