Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισάξια όλους τους δημάρχους

Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισάξια όλους τους δημάρχους

«Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα των δημάρχων, αλλά η κυβέρνηση σας αντιμετωπίζει όλους το ίδιο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκδήλωση στο Κιλελέρ και τόνισε ότι «οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί και βαδίζουμε χέρι-χέρι, όπως έχει συμβεί σε όλες τις κρίσεις, όπως συνέβη με την πανδημία που δόθηκαν 90 εκατ. στους δήμους».

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υπουργός Εσωτερικών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλαιό δημαρχείο του Κιλελέρ στον Θεσσαλικό κάμπο, σημείωσε ότι «είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους περιφερειάρχες που θα συνδράμουν και θα προωθήσουν έργα. Τα χρήματα, σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ είναι διασφαλισμένα και στη Θεσσαλία 60 έργα θα υλοποιηθούν και θα γίνουν πραγματικότητα. Είναι έργα που αφορούν το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό τομέα και θα αφήσουν το αποτύπωμά τους, όπως η αγροτική οδοποιία που θα βοηθήσει τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής και η ψηφιοποίηση των δήμων όπως έχει ήδη γίνει στα Τρίκαλα». 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους από την Θεσσαλία, «την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα των δημάρχων, αλλά η κυβέρνηση σας αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί και βαδίζουμε χέρι-χέρι, όπως έχει συμβεί σε όλες τις κρίσεις, όπως συνέβη με την πανδημία που δόθηκαν 90 εκατ. στους δήμους, όπως θα προχωρήσουμε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση, όπως θα κάνουμε την θεσμική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση». 

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση, που το πρόγραμμα φέρει το όνομά του, τον οποίο χαρακτήρισε ως οραματιστή και τόνισε τις προσπάθειές του για ένα διαφορετικό περιβάλλον. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και το διασφαλισμένο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το πρόγραμμα και έκανε ειδική μνεία στα 60 έργα της Θεσσαλίας, ύψους 135 εκατ. ευρώ, που θα ελέγχονται από Επιτροπή Αξιολόγησης από την ΚΕΠΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και την Κεντρική Ένωση Περιφερειών Ελλάδας(ΚΕΠΕ). Από την υλοποίηση των έργων αυτών θα πέσουν στην αγορά 2,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας. 

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι μέσω του προγράμματος θα υπάρξει «πρόγραμμα ελέγχου όλων των σχολείων, ώστε να έχουμε εξασφαλίσει μία ισχυρή θωράκιση στην αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων». 

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατέληξε λέγοντας ότι «η Θεσσαλία έχει χρυσή ευκαιρία για έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολύ πρακτικό και εύκολο για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και την ανάπτυξη του τόπου». 

Στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» παρόντες ήταν όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας και μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Βόλου Αχιλλέας Μπέος, Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και Καρδίτσας Θανάσης Τσάκος.