Τ. Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: «Η αύξηση χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες»

Τ. Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: «Η αύξηση χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες»

Ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες».

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ρ/σ «Alpha» ανέφερε ότι «Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος τουλάχιστον 1,50 μ. για τους πεζούς, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι διαβάσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να επηρεάζονται οι οδεύσεις για τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης».

Σχετικά με την σκοπιμότητα της ρύθμισης ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στόχος είναι «να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρίσκονται μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας μειώνει πάρα πολύ τη δυναμικότητα των καταστημάτων τους. Άρα θα οδηγηθούν σε σαφώς μικρότερους τζίρους».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανταπόκριση του Δημόσιου Τομέα εν μέσω πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη θετική εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο της καραντίνας και θα θεσμοθετήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε, οι όποιες ρυθμίσεις, να έχουν χρονικό βάθος και διάρκεια.