Τ. Θεοδωρικάκος: Έτοιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για αλλαγές και αξιολόγηση

Τ. Θεοδωρικάκος: Έτοιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για αλλαγές και αξιολόγηση

Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου με επιστημονικά δεδομένα «ταιριάζοντας τον κάθε υπάλληλο στα προσόντα που έχει και στη θέση που του αναλογεί», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Γι' αυτόν τον λόγο, συνέστησε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι «όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, για τη βελτίωση, την αλλαγή και την αξιολόγησή τους».

Σε ερώτηση εάν η ψηφιοποίηση του Δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα μπορούν, εφόσον οι θέσεις που κάλυπταν έως τώρα δεν είναι αναγκαίες, στο μέλλον να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας».

«Είναι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους. Πιστεύω ότι ο συνολικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, εδώ που είμαστε, ύστερα από τη δεκαετία της κρίσης, είναι ένας φυσιολογικός αριθμός», σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετικό το αποτύπωμα της πλήρους επαναλειτουργίας του Δημοσίου και τόνισε ότι και στην περίοδο της καραντίνας στόχος του υπουργείου ήταν η διατήρηση της υγείας και της κοινωνικής συνοχής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των οικογενειών, ενώ σήμερα το μήνυμα είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης και καθολική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφερόμενος στις ψηφιακές υπηρεσίες ανέφερε ότι «όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί σε ουρές Δημαρχείων, Ληξιαρχείων, ΚΕΠ για να πάρουμε ένα πιστοποιητικό. Μέσα σε αυτό το μήνα, μέσα σε 3 10ήμερα, οι πολίτες μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πύλη gov.gr του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να παίρνουν τα πιο βασικά και δημοφιλή πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις που χρειάζονται».

«Τώρα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και οι πολίτες μπορούν να παίρνουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καθώς και την ιθαγένεια. Το επόμενο 10ημερο ακολουθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης και το τελευταίο ληξιαρχική πράξη θανάτου που συνδέεται πολύ με την απονομή συντάξεων», υπογράμμισε παράλληλα και τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το μήνα οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα μεγάλο βάρος».