Τ. Θεοδωρικάκος: Επιτομή των fake news το δημοσίευμα για συνάντηση με Ιβάν Σαββίδη

Τ. Θεοδωρικάκος: Επιτομή των fake news το δημοσίευμα για συνάντηση με Ιβάν Σαββίδη

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος στο διαδίκτυο που τον εμφανίζει να λαμβάνει μέρος σε «γιορτή» και «ψαροφαγία» με τον Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι «απολύτως ψευδές, αποκύημα καθοδηγημένης φαντασίας, προϊόν εντολής πανικόβλητων αφεντικών και ξεπερνά την κόκκινη γραμμή της γελοιότητας».

Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για fake news που επιχειρούν να συνδέσουν μια γιορτή, στην οποία ο ίδιος δεν συμμετείχε (για την ανάληψη των καθηκόντων του ως γενικού διευθυντή του Έψιλον, από τον Δ. Μιχαλέλλη,) με τα περί συνωμοσίας και τις αναφορές της συγκυβέρνησης σε σχέδια αποστασίας.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«και άλλα sites έχουν στρατευτεί στις επιθυμίες και την προπαγάνδα των “υπογείων του Μ. Μαξίμου”, αλλά λίγα προσφέρονται τόσο απροκάλυπτα για άθλια πολιτικά παιχνίδια Το δημοσίευμα περί «γιορτής» και ψαροφαγίας» του Ιβαν Σαββίδη με μένα επί τη αναλήψει των καθηκόντων του Δ.Μιχαλέλλη, αποτελεί την επιτομή των fake news. Το δε παραμύθι , το οποίο συνδέει την «γιορτή» με τις γελοίες «θεωρίες συνωμοσίας» και τα «σχέδια για νέα αποστασία», είναι ωραίο αλλά δεν έχει δράκο.
Το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές ,αποκύημα καθοδηγημένης φαντασίας , προϊόν εντολής πανικόβλητων αφεντικών και ξεπερνά την κόκκινη γραμμή της γελοιότητας. Συγχαρητήρια παιδιά ...»

Πρέπει να αναφερθεί ότι το σχετικό δημοσίευμα έκανε λόγο για παρουσία του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τραπέζι του Ιβάν Σαββίδη, γεγονός που «αποκαλύπτει» ότι έχει αναπτυχθεί σχέση με τον επιχειρηματία ενώ επιχειρεί να πείσει ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκαν στον επιχειρηματία.

Επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να δικαιολογηθεί η στάση της Κυβέρνησης, η οποια με τη γνωστή μέθοδο των non papers βάλει κατά πάντων.

 Διάψευση και από το περιβάλλον Σαββίδη

Αναφορικά με το δημοσίευμα ιστοσελίδας που εμφάνιζε το σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κυρ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο να έχει συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη, από το περιβάλλον του επιχειρηματία ξεκαθάριζαν ότι:

«Ο κ. Σαββίδης δε γνωρίζει τον κ. Θεοδωρικάκο και ουδέποτε έχει επικοινωνήσει ή συναντηθεί μαζί του. Κατά συνέπεια τα όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα για συνάντηση των δύο χαρακτηρίζονται εντελώς ανυπόστατα».