Τ. Θεοδωρικάκος: Έχουμε αναμμένες τις μηχανές για την επόμενη μέρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Έχουμε αναμμένες τις μηχανές για την επόμενη μέρα

Για τα μέτρα τις ημέρες του Πάσχα και την κατάσταση στον καταυλισμό Ρομά  στην Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι θα τηρηθούν πολύ αυστηρά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την κατάσταση στην  Ελλάδα λόγω κορονοϊού ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ό,τι όταν οι Έλληνες βλέπουν τι γίνεται στις άλλες χώρες παίρνουν κουράγιο και συνεχίζουν να  τηρούν τα μέτρα, ωστόσο σημείωσε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι το  μοναδικό που θα περάσει υπό τέτοιες συνθήκες.  Μιλώντας για την  Κυριακή του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα  είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός, υπογραμμίζοντας ότι εκείνη την ημέρα  πρέπει να είναι στο σπίτι μόνο η οικογένεια. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος  αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "Αντώνη Τρίτση" με το οποίο θα  δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Όπως είπε  είναι ένα πρόγραμμα με ορίζοντα τα 3 χρόνια, ανέρχεται στα 2,5 δις ευρώ,  με εκατοντάδες έργα σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τον Υπουργό  Εσωτερικών στόχος είναι να ανακουφιστούν οι Δήμοι και τόνισε ότι το  πρόγραμμα υλοποιείται από τώρα και έργα θα αρχίσουν να δημοπρατούνται  μέσα στον επόμενο μήνα. "Δεν θα αφήσουμε αβοήθητο ούτε ένα χωριό της  Ελλάδας", υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε αναμμένες τις μηχανές για την επόμενη μέρα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά τα κρούσματα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει χρήματα στους δήμους για απολυμάνσεις και για εκστρατεία ενημέρωσης στους καταυλισμούς των Ρομά. Όπως ανακοίνωσε, σήμερα θα μεταβεί στην περιοχή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο ΟΡΕΝ, ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με το ενδεχόμενο διάθεσης των tablets -που χρησιμοποίησαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές- στους μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι τα συγκεκριμένα 2.000 tablets ανήκουν στην εταιρεία Singoular, είναι φορτωμένα με συγκεκριμένο λογισμικό και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο σε εκλογική διαδικασία. Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι στην ΠΝΠ, που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, θα δίνεται η νομική δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να προχωρούν σε αγορές ηλεκτρονικού υλικού για τους μαθητές που έχουν, παραμένοντας ωστόσο περιουσιακό στοιχείο του κάθε σχολείου και θα επιστρέφεται στις σχολικές μονάδες μετά τη χρήση του. Τα χρήματα για αυτές τις αγορές μπορούν να βρεθούν από την εξοικονόμηση πόρων, αφού τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχουν έξοδα για αναλώσιμα και θέρμανση, αλλά και από χορηγίες ιδιωτών.

Τέλος, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στις φήμες περί πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως: «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να γίνουν πρόωρες εκλογές. Είναι κατηγορηματική η απάντησή μας. Η κυβέρνηση είναι συγκεντρωμένη στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού»