Τ. Κρουζ: Αν οι Δημοκρατικοί πάρουν το Τέξας, χάνουμε την εθνική κυριαρχία

Τ. Κρουζ: Αν οι Δημοκρατικοί πάρουν το Τέξας, χάνουμε την εθνική κυριαρχία

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής, και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος το 2016, Τεντ Κρουζ εξέφρασε την άποψη ότι αν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει την πολιτεία του Τέξας, τότε θα αλλάξουν οι κανόνες για πολλά χρόνια.

"Το Τέξας είναι ο μεγαλύτερος στόχος για τους Δημοκρατικούς το 2020, πολιτικά μιλώντας», δήλωσε ο Κρουζ σε βίντεο το οποίο ανέβασε η ιστοσελίδα Τhe Hill. "Το Τέξας είναι το κλειδί για την εθνική κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια. Αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν το Τέξας, τελείωσε για εμάς", πρόσθεσε ο Κρουζ.

Οι δηλώσεις του Κρουζ έρχονται με αφορμή την καμπάνια του Μπάιντεν στο Τέξας, στο οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δίνει μεγάλη σημασία.

Η τελευταία δημοσκόπηση του δικτύου CBS στην πολιτεία φέρνει τον Τραμπ μία μονάδα μπροστά. To 2016 ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει το Τέξας με 9 μονάδες διαφορά από την Χίλαρι Κλίντον.

Σε μία κίνηση ουσιαστικής διαφοροποίησης του μηνύματος του από αυτό του προέδρου Τραμπ, ο Μπάιντεν παροτρύνει τους Τεξανούς να κάνουν απλά πράγματα, όπως να πλένουν τα χέρια τους, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και να φορούν μάσκες για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν δεν θα αποκαλύψει το οικονομικό μέγεθος της αγοράς διαφημίσεων που πραγματοποιεί (στο Τέξας), δηλώνοντας ότι αυτό εντάσσεται στις δαπάνες του συνολικού οικονομικού κόστους της παρουσίας της.

Φωτογραφία: AP