Τ. Κουίκ: Παιδεία, τουρισμός και νεολαία οι πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου

Τ. Κουίκ: Παιδεία, τουρισμός και νεολαία οι πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου

Η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου για θέματα Διασποράς, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, του προεδρικού επιτρόπου της Κύπρου Φώτη Φωτίου και του Λιβανέζου υπουργού Εξωτερικών Γκέμπραν Μπαζίλ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης της λιβανικής ομογένειας, παρουσία του Προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, στην άτυπη τριμερή συνάντηση οι τρεις πλευρές αποφάσισαν να καθορισθούν δράσεις συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, με έμφαση στον τουρισμό, την παιδεία και τη νεολαία, όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου κ.κ. Κοτζιά, Κασουλιδη και Μπαζίλ. 

Ο κ. Κουίκ, κατά την παρέμβασή του στη συνδιάσκεψη της λιβανικής Διασποράς στην οποία συμμετείχε μαζί με τον κ. Φωτίου έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου, επικεντρώθηκε στο δέσιμο της ελληνικής ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα, με πυλώνες τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Το απόγευμα οι κκ.Κουίκ και Φωτίου επισκέφθηκαν την ελληνική κοινότητα της Βηρυτού και τα μέλη της Ένωσης των Λιβανέζων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ