Τ. Κουίκ κατά ΕΡΤ: Οι δημοσιογράφοι είναι για το ρεπορτάζ, όχι για ντεκόρ

Τ. Κουίκ κατά ΕΡΤ: Οι δημοσιογράφοι είναι για το ρεπορτάζ, όχι για ντεκόρ

Επίθεση κατά των υπευθύνων της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή το βραδινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης, όπου οι δημοσιογράφοι του καναλιού έστεκαν με τις ώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα και στην παγωνιά σαν να ήταν «ντεκόρ».

Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων σε έξι τηλεοπτικά παράθυρα εμφανίστηκαν συγχρόνως έξι δημοσιογράφοι, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά μέσα στο κρύο και το χιόνι για να ενημερώσουν τους τηλεθεατές για την κακοκαιρία «Σοφία» που έπληττε την Ελλάδα.

Αυτή ήταν και η εικόνα που προκάλεσε το θυμό του υφυπουργού Εξωτερικών με αποτέλεσμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter να γράψει χαρακτηριστικά: «Πάτε καλά στην ΕΡΤ; Τους έχετε στημένους με τις ώρες στη παγωνιά για ντεκόρ! Δημοσιογράφοι είναι όχι παγωτά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κουίκ:

Ο κ. Κουίν στη συνέχεια απάντησε και σε σχόλιο κάποιου ακολούθου του, ο οποίος του είχε γράψει πως «δεν έπαθαν και κρυοπαγήματα», με τον υφυπουργού Εξωτερικών να γράφει: «Οι δημοσιογράφοι είναι για το ρεπορτάζ. Όχι να στολίζουν το τηλεοπτικό κάδρο. Κακή η αποψινή σκηνοθετική αντίληψη μέσα στο χιονιά. Συνυπεύθυνοι Σκηνοθετης & αρχισυντάκτης».