Τ. Κουίκ: Η ελληνική ομογένεια απέδειξε πόσο νοιάζεται για την πατρίδα της

Τ. Κουίκ: Η ελληνική ομογένεια απέδειξε πόσο νοιάζεται για την πατρίδα της

Τα θερμότερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας» στην Ανατολική Αττική, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι συμπάσχει «με όλους εκείνους που βίωσαν στιγμές Αποκάλυψης».

Την ίδια στιγμή, ως αρμόδιος υφυπουργός, εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τις ευχαριστίες του για τα συλλυπητήρια μηνύματα και την ευγνωμοσύνη του για τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχονται στο υπουργείο Εξωτερικών από πάμπολλες οργανώσεις του Ελληνισμού (Ελλάδας και Κύπρου).

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουίκ, δέχθηκε συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από τους ομόλογους του, της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ και της Αρμενίας Mkhitar Hayrapetyan, ενώ είχε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον προεδρικό επίτροπο της Κύπρου Φώτη Φωτίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι ενεργοποιεί την παγκόσμια Κυπριακή Διασπορά, για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

«Μου αποκάλυψε, επίσης, ότι στην ετήσια παγκόσμια σύναξη της Κυπριακής Ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Λευκωσία, ο ίδιος ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θα εξειδικεύσει προς αυτήν την κατεύθυνση συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ο κ. Φωτίου, στο πλαίσιο των τριμερών δράσεων που έχει Κύπρος και Ελλάδα, με την Αίγυπτο και την Αρμενία, προγραμματίζει άμεσα τριμερείς συναντήσεις στη Λευκωσία, ώστε να οργανώσουν σε παγκόσμια κλίμακα κοινά προγράμματα δράσεων με τις ομογένειες των τεσσάρων χωρών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επόμενη ημέρα των βιβλικών καταστροφών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, νωρίτερα μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για τη βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν στους πληγέντες δήμους οι ομογενείς. Επίσης, προσέθεσε, έχει ήδη κάνει δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της εξειδικευμένης κυβερνητικής σύσκεψης, που έγινε υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουίκ τονίζει πως για όλες τις ενέργειες του έχει ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος, όπως επισήμανε, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη στήριξη της ομογένειάς μας σε τόσο επώδυνες στιγμές.

«Με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα είμαστε σε επαφή με τις μεγάλες οργανώσεις μας σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Αφρική, σχετικά με το σε ποιους τομείς θα μπορούσαν -όπως  μου ζήτησαν- να συνεισφέρουν συγκεκριμένες πράξεις στήριξης των περιοχών που καταστράφηκαν και των ανθρώπων της» προσέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Καταληκτικά επανέλαβε ότι «για μια ακόμη φορά με τις σημερινές της αντιδράσεις, η ελληνική ομογένεια απέδειξε πόσο νοιάζεται για την πατρίδα της και τα εδώ αδέλφια της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news