T. Ερντογάν: Θα εφαρμόσουμε πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά μας

T. Ερντογάν: Θα εφαρμόσουμε πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά μας

Ξεκάθαρος σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου ήταν για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, αφού σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της Τουρκίας σε Αιγαίο, Κύπρο, Θράκη και Μαύρη Θάλασσα εδράζεται σε ένα μόνο πράγμα: στο συμφέρον της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ο Τ. Ερντογάν σημείωσε πως η πολιτική της Τουρκίας θα είναι πάντοτε σύμφωνη με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. «Από την Κύπρο ως το Αιγαίο και από τη Μαύρη θάλασσα έως τη Θράκη θα εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο προτεραιότητα για την Τουρκία είναι η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία, αλλά σε ένα ντελίριο μεγαλοϊδεατισμού δεν άφησε στο περιθώριο τις βλέψεις της Τουρκίας σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με περιοχές από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία έως της Αφρική. Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε όσους είναι θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχουμε επίγνωση του μεγέθους και των ευθυνών της Τουρκίας. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδ , σε περιοχές όπου υπάρχουν κρίσεις, όπως η Ιερουσαλήμ, η Συρία, η Σομαλία και η Μιανμάρ. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα», τόνισε ο Erdogan σύμφωνα με τον ιστότοπο kibrispostasi.com.