Τ. Ερντογάν: Σε καραντίνα 30 πόλεις και οι νέοι κάτω των 20 ετών

Τ. Ερντογάν: Σε καραντίνα 30 πόλεις και οι νέοι κάτω των 20 ετών

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού εξήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας σε καραντίνα για 15 μέρες 20 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και απαγόρευση εξόδου από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. 

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι από απόψε τα μεσάνυχτα, απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό. 

Επιπλέον όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Ανακοίνωσε ακόμη ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών, ενώ ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65.

Ο Τ. Ερντογάν είπε πως πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο.

Τέλος εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός ασθενών στην Τουρκία είναι 20.921, ενώ 425 είναι οι θανόντες.

Διαβάστε ακόμα:

- Τουρκία: Στους 425 οι νεκροί - Περισσότερα από 20.000 κρούσματα