Τ. Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν έτοιμους Patriot να μας δώσουν

Τ. Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν έτοιμους Patriot να μας δώσουν

Οι ΗΠΑ δεν έχουν συστήματα Patriot έτοιμα για να παραδώσουν στην Τουρκία, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προσφέρει βοήθεια στην Ιντλίμπ της Συρίας και πως θα πρέπει να μιλήσει ξανά με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot για να μας παραδώσουν. Τους κάναμε αυτή την πρόταση. Είπαμε: αν μας στείλετε μια συστοιχία Patriot, μπορούμε να τα αγοράσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή, από όσο γνωρίζουμε, δεν μπορούν να μας δώσουν αυτά τα συστήματα», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στο Αζερμπαιτζάν.

Σημειώνεται ότι προ ημερών το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αποκάλυψε ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές επιθέσεις των συριακών στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία. Το δημοσίευμα μάλιστα επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλούσι Ακάρ. 

Με φόντο τα παραπάνω, ο Ερντογάν σημείωσε πως ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία στην Ιντλίμπ της Συρίας και πως θα πρέπει να μιλήσει ξανά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

AP Photo/Burhan Ozbilici