Τ. Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει πάρει λάθος δρόμο» - Απειλές κατά Μακρόν

Τ. Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει πάρει λάθος δρόμο» - Απειλές κατά Μακρόν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Εμ. Μακρόν, ενώ παράλληλα απείλησε την Ελλάδα ότι «έχει πάρει λάθος δρόμο και θα μείνει εντελώς μόνη της». 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μακρόν στην MED7 και συγκεκριμένα αναφορά του που επικαλέστηκε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε «δεν θέλω καν να αναφέρω το όνομά του αλλά θα το κάνω επειδή αναφέρθηκε σε εμένα. Κύριε Μακρόν εσείς θα έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

 «Η ιστορία της Αφρικής είναι κυριολεκτικά η ιστορία της Γαλλίας», συνέχισε ο κ. Ερντογάν. «Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού».

«Του το είπα προσωπικά του Μακρόν, δεν έχετε ιστορία, πρέπει να διδαχτείτε από αυτό. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε την μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας: ««Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Περιφέρονται τριγύρω με (σ.σ. στρατιωτικά σκάφη) zodiac. Έχετε πάρει λάθος δρόμο και θα μείνετε εντελώς μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».