Τ. Ερντογάν για Αγία Σοφία: Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας

Τ. Ερντογάν για Αγία Σοφία: Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας

Το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για θρησκευτική λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα «ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε ο Τ. Ερντογάν σήμερα, τονίζοντας πως «εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα στην Τουρκία, ο Τ. Ερντογάν σημείωσε ότι δεν «εποφθαλμιούμε τα εδάφη και τον πλούτο κανενός. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τους μελλοντικούς μας στόχους, τόσο για την επανόρθωση των αδικιών που έχουμε υποστεί στο παρελθόν όσο και για την υπεράσπιση των σημερινών μας δικαιωμάτων». 

«Η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να υπηρετεί το έθνος μας ως τόπος λατρείας για όλους τους μουσουλμάνους», πρόσθεσε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι την Αγία Σοφία μπορούν να την επισκέπτονται και χριστιανοί «αλλά μόνο για να βλέπουν πώς λειτουργεί ως τζαμί».

Επανέλαβε ότι η Αγία Σοφία θα είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα επιτηρούν την Αγία Σοφία 500 αστυνομικοί όλο το 24ώρο. 

Με αφορμή το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, ο Τ. Ερντογάν έκανε έκκληση στους νέους να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή.