Τ. Ερντογάν: «Έρευνες και σε άλλες θάλασσες με τα γεωτρύπανά μας»

Τ. Ερντογάν: «Έρευνες και σε άλλες θάλασσες με τα γεωτρύπανά μας»

Σε επέκταση της Τουρκίας όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα και τις γεωτρήσεις της στη Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως «τώρα έχουμε δυο δικά μας πλοία για σεισμικές έρευνες και τρία πλωτά γεωτρύπανα, Μπορούμε να κάνουμε έρευνες στις δικές μας θάλασσες αλλά και σε άλλες θάλασσες»,

Μιλώντας στην Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του, AKP, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ανοίγει μια νέα εποχή για την Τουρκία στην ενέργεια και τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και «αυτό ήταν που τρέλανε τους γνωστούς κύκλους στη συμφωνία μας με τη Λιβύη», όπως είπε.

Αναφερόμενος στη Λιβύη, είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και υπέρ της Τουρκίας. «Με τη στήριξη που προσφέραμε για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Λιβύη, με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε την προηγούμενη κατάσταση», ανέφερε.

Όσον αφορά την Ιντλίμπ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η κατάσταση «κλίνει προς το μέρος της Τουρκίας». Παραδέχτηκε ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ, ωστόσο όπως είπε «το καθεστώς του Άσαντ έχει πολύ μεγάλες απώλειες».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν».