Τ. Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραμικρή επιθετική κίνηση

Τ. Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραμικρή επιθετική κίνηση

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην ένταση με την Ελλάδα, απειλώντας τόσο ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο και ότι η χώρα του θα απαντήσει με «πολλαπλάσιο τρόπο», μη αφήνοντας αναπάντητη οποιαδήποτε «επιθετική ενέργεια κατά τουρκικών πλοίων».

Σε δηλώσεις του μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την ένταση με την Ελλάδα και αναφερόμενος στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis από την ελληνική πλευρά, διαμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε την παραμικρή επιθετική ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη. Η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο. Το 'Kemal Reis έδωσε την κατάλληλη απάντηση. To 'Oruc Reis' θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου».

Νέες απειλές υπήρξαν και από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου, μετά από τη συνάντησή του με τον Ελβετό ομόλογό του. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλέσει το Oruc Reis όπως έκανε προηγουμένως, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει αντίδραση.

Παράλληλα, για άλλη μια φορά ο Τσαβούσογλου ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην «καλομαθαίνουν» την Ελλάδα και να στηρίξουν τη διπλωματία και την κοινή λογική.