ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Τ. Έντερς: Η Ελλάδα ξεπέρασε τη Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τ. Έντερς: Η Ελλάδα ξεπέρασε τη Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τα βήματα που έχει πετύχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα, στην κρίση του πανδημίας του κορονοϊού,  επαίνεσε ο πρόεδρο του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Τομ Έντερς, επισημαίνοντας ότι κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την Γερμανία στη χρήση των ψηφιακών μέσων προς τους πολίτες. 

Μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021», στο οποίο συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τομ Έντερς ανέφερε: «Μιλήσατε για ψηφιακό μετασχηματισμό, και ειδικά πώς χρησιμοποιήσατε την ψηφιακή τεχνολογία στην κρίση του πανδημίας του κορονοϊού: στα τεστ, την συνοριακή ασφάλεια, τον εμβολιασμό. Νομίζω ότι η Γερμανία βρίσκεται πίσω από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας».

«Θα έλεγα κ. Πρωθυπουργέ ότι αν οι Γερμανοί άκουγαν αυτή τη συζήτηση -ίσως τη διαβάσουν κάπου αύριο- πώς αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους στην Ελλάδα - τους ειδοποιείτε συλλογικά, τους στέλνετε μηνύματα - ενώ στη Γερμανία χιλιάδες περιμένουν στην αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές» σημείωσε.