Κ. Σακελλαροπούλου - Χ. Μαας: Συζήτησαν τη συμφωνία στη Σύνοδο και την τουρκική επιθετικότητα

Συζήτησαν τη συμφωνία στη Σύνοδο και την τουρκική επιθετικότητα

Τη συμφωνία στήριξης των οικονομιών που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την τουρκική επιθετικότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, το θέμα της Αγίας Σοφίας, καθώς και το μεγάλο βάρος που φέρει η Ελλάδα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό συζήτησαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χ. Μάας κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ιδιαίτερα την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική Προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γερμανού ΥΠΕΞ ήταν επίσης η πανδημία, καθώς και η κλιματική αλλαγή