Σύστημα μονών, ζυγών ημερομηνιών για τις πληρωμές των συντάξεων
Γιάννης Βρούτσης

Σύστημα μονών, ζυγών ημερομηνιών για τις πληρωμές των συντάξεων

Σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ τους θα πληρωθούν τον Απρίλιο οι συνταξιούχοι μεγάλων ταμείων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, Ξεκινά πιλοτικά τη Μεγάλη Εβδομάδα η ψηφιακή έκδοση συντάξεων, ενώ η καταβολή των 800 ευρώ Μάιο και Ιούνιο θα γίνει μόνο αν χρειαστεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε τα εξής

ΙΚΑ – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Παράλληλα, ο Γ. Βρούτσης επεσήμανε ότι έως την Παρασκευή, είχαν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ περίπου 730.000 εργαζόμενοι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000. Όλος αυτός ο αριθμός εργαζομένων θα πληρωθεί στις 15 και στις 16 Απριλίου και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ακρίβεια στις ημερομηνίες.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι τα μέτρα εφόσον συνεχίζεται η κρίση «θα διευρυνθούν χρονικά και για τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες  κατηγορίες συνταξιούχων. Χαρακτήρισε, μάλιστα, άθλο το όλο εγχείρημα και τόνισε ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορονοϊού, αλλά αντίθετα ξεκινά άμεσα πιλοτικά και τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης και χιλιάδες συντάξεις θα βγουν αυθημερόν».