ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Σύσκεψη υπό τον Αδ. Γεωργιάδη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύσκεψη υπό τον Αδ. Γεωργιάδη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εσωτερική σύσκεψή μας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό, τους Υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τον Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρόταση μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου COVID-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της».

Στο ίδιο κλίμα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε:ότι «συνεδριάσαμε σήμερα προκειμένου να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το τόσο σημαντικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης θέλοντας να είμαστε εντός χρόνου και κυρίως να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να κερδίσει έδαφος και να πετύχει τους στόχους της».

Εκτός από τους  κ.κ. Γεωργιάδη και Παπαθανάση, στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Κυριακού, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής, η Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας και ο Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Παναγιώτης Λιαργκόβας.