Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις συνέπειες της πτώχευσης της Thomas Cook

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις συνέπειες της πτώχευσης της Thomas Cook

Σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου, Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των δράσεων και των άμεσων μέτρων που έχουν δρομολογήσει ήδη τα Υπουργεία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (επιχειρηματίες κι εργαζόμενους).

Κέντρο επιχειρήσεων συστάθηκε στο υπουργείο Τουρισμού

Κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, συστάθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η οικονομική κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά που αγγίζει και την ελληνική αγορά.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και υφυπουργός Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.