ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα για την πανδημία - Περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα για την πανδημία - Περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Συζητήθηκε επίσης η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως όλα δείχνουν ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δύσκολα θα πει το ναι σε άρση του lockdown πριν από το τέλος Μαρτίου, ενώ μέχρι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει μειωθεί παρά τα ισχύοντα μέτρα, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τους επιστήμονες.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι νέες εικόνες συνωστισμού του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη, με τις εστίες αυτές να έρχονται σε μια συγκυρία, όπου τα νέα, μεταλλαγμένα και πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού κυριαρχούν σε ποσοστό 70% των νέων κρουσμάτων πανελλαδικά, φτάνοντας το 90% στην Αττική.