Σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον ΥΦΕΘΑ

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον ΥΦΕΘΑ

Η αποτελεσματικότητα, η άμεση ετοιμότητα και το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των φορέων που λειτουργούν με άξονα τη διασφάλιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για την αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας.

Ο κ. Στεφανής τόνισε την καθοριστική σημασία διατήρησης της εξαιρετικής διυπουργικής και διυπηρεσιακής συνεργασίας. «Συνεχίζουμε δυναμικά, με την ίδια ένταση», ανέφερε σχετικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Β΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ - ΕΛΑΚΤ) αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Α΄ υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Βασίλειος Γκρίζης, η αναπληρώτρια διευθύντρια της διεύθυνσης Γ4 του ΥΠΕΞ σύμβουλος πρεσβείας Β΄ Περσεφόνη Καρανίκα και η νομική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μάιρα Μυρογιάννη.