ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του ΥΠΕΘΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του ΥΠΕΘΑ

Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση για το ακραίο επεισόδιο με την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε ελληνικά φυλάκια στις Οινούσες, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Από τη στιγμή οπότε και έλαβε χώρα το νέο κρούσμα του τουρκικού αναθεωρητισμού, εναντίον αυτή τη φορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος μπορεί κανείς να διαβάσει πληθώρα ανακοινώσεων και δηλώσεων στελεχών για ποικίλα θέματα.

Από την «αναγκαία πολιτική και κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της καταστροφής που φέρνουν τα μέτρα Μητσοτάκη», την απουσία πολιτικής βούλησης, πάντα εκ μέρους της κυβέρνησης, να ανταποκριθεί στο καθολικό αίτημα για το ΕΣΥ, την κατάργηση όλων των φιλολαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση, το Εθνικό Πάρκο Ηπείρου, την «ιδιωτικοποίηση» του Λόφου Φιλοπάππου κλπ. Και τη μόνη ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ να αφορά στην Μέση Ανατολή και το «σχέδιο του Ισραήλ» να ενσωματώσει εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Κι όμως, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πέσει «θύμα» ανάλογου επεισοδίου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 2019, όταν τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη μετάβαση του στο Αγαθονήσι, όπου παρέστη στους εορτασμούς της εθνικής επετείου, η Ν.Δ., δια του τότε τομεάρχη Εξωτερικών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, είχε καταδικάσει έντονα το συμβάν. Τονίζοντας το γεγονός ότι η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται ακόμα και κατά εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδος μας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που με αφορμή τη νέα «αφωνία» Τσίπρα, φέρνουν στην επιφάνεια τις κατηγορίες περί «πολιτικής κατευνασμού» που ασκήθηκε εναντίον της τότε κυβέρνησης, με κύριο εκφραστή τον κ. Ν. Κοτζιά («Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις»). 

Ανάλογες στάσεις, όπως αυτή της μη έκδοσης ούτε μιας ανακοίνωσης για ένα τόσο σοβαρό συμβάν από την λαλίστατη κατά τα άλλα Κουμουνδούρου, εκθέτουν, έτι περαιτέρω, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα κορυφαία στελέχη το κόμμα του. Διότι όχι μόνο καθιστούν έωλες τις αιτιάσεις περί «αδιέξοδης πολιτικής κατευνασμού έναντι της Τουρκίας» που εξαπολύει o ίδιος μετεκλογικά, εναντίον της σημερινής κυβέρνησης. Αλλά, πρωτίστως, επειδή αδυνατίζουν το αναγκαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στον νεοοθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν.