ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας αναγορεύονται «ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη - Βαξεβάνη»
Δ. Αβραμόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας αναγορεύονται «ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη - Βαξεβάνη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αποδεικνύουν ότι επιχειρούν να καθοδηγήσουν, να ελέγξουν, και να υπαγορεύσουν στην Δικαιοσύνη τις επιδιώξεις τους εναντίων των πολιτικών τους αντιπάλων» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis χαρακτηρίζοντας άξιο επισήμανσης ότι «ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρόεδρος του αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη - Βαξεβάνη». 

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η εποχή αυτή έχει λήξει οριστικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», και τονίζει πως εμφανίζεται αναγορεύονται ως υπερασπιστές των προαναφερόμενων και λοιπών «την στιγμή που αυτοί καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την διάπραξη βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων». «Φοβούνται άραγε κι άλλες αποκαλύψεις;», διερωτάται.

Ο ίδιος προσθέτει ότι « όσον με αφορά από την αρχή σεβάστηκα, σέβομαι κι εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία για περισσότερο από 8 χρόνια έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τις συκοφαντίες ανώνυμων κουκουλοφόρων και τις έθεσε 2 φορές ομόφωνα στο αρχείο και συνεπώς δεν πρόκειται να ανοίξω κανέναν διάλογο με εκείνους που κατηγορούνται από την Δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας».

Και υπογραμμίζει πως «τον λόγο για αυτούς έχει πλέον η Δικαιοσύνη και μόνο».

Τέλος θέτει το ερώτημα: «τι ζητά ο κ. Τσίπρας από τον κ. Πρωθυπουργό; να παρέμβει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και να υπαγορεύσει τις αποφάσεις της όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;»

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απόφαση του εισαγγελέα να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις των κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, στην υπόθεση της Novartis, υποστηρίζοντας ότι «στα πορίσματα ωστόσο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέραν της αρχειοθέτησης προκύπτουν ερωτηματικά που δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα».