ΣΥΡΙΖΑ: Εξετάζει διαγραφή Στ. Κοντονή

ΣΥΡΙΖΑ: Εξετάζει διαγραφή Στ. Κοντονή

Την διαγράφη του Σταύρου Κοντονή εξετάζουν στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του ότι η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην ουσία η αιτία για να πέσει στα μαλακά η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

"Εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά, οι δηλώσεις του υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας", σημειώνει το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου. Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ενοχλημένοι με τις αποκαλύψεις Κοντονή και εξετάζουν την διαγραφή του από το κόμμα, την οποία όμως δεν προβλέπει το καταστατικό του. Επομένως εναπόκειται στην απόφαση του προέδρου του κόμματος ή στην τοπική οργάνωση στην οποία είναι μέλος να χάσει την κομματική του ιδιότητα ο κ. Κοντονής.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει χαρακτηριστικά σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε σήμερα ότι είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις που θα έφερναν ορισμένες αλλαγές του ΠΚ σε περιπτώσεις όπως η δίκη της Χρυσής Αυγής, με μειωμένες ποινές στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.