ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπερψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά αλλά… συμφωνούσε

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπερψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά αλλά… συμφωνούσε

Τη μεσοβέζικη «λύση» του παρών επίλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, την ώρα που ο Π. Σκουρλέτης «κόμπαζε» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσον αφορά και το δεύτερο -και τελειώνω- σκέλος της τροπολογίας για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, χαιρόμαστε που ένα χρόνο μετά και μετά από δύο φορές εκ μέρους μας πρόταση, υιοθετείτε το αυτονόητο. Καλοδεχούμενη, λοιπόν, αυτή η πρόταση. Πολύ αργά, όμως. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όμως, κύριε Υπουργέ, μην προσπαθείτε να βαφτίσετε το κρέας, ψάρι. Και ο νόμος που μας παρουσιάσατε, είναι βαθιά αντιμεταρρυθμιστικός και -θα έλεγα εγώ- οπισθοδρομικός και η συνολική πολιτική σας είναι, δυστυχώς, πολύ κατώτερη των περιστάσεων», τόνισε στην αρχή ο Π. Σκουρλέτης, ωστόσο λίγο αργότερα άλλαξε γραμμή! Μάλιστα, ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις 29.7.2019 είχε κατατεθεί πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς δεν θα υπάρχει επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά.

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα γύρισε επειδή στην ίδια τροπολογία περιλαμβανόταν ρύθμιση για τα εργασιακά. Συνεπώς, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε: «Η τροπολογία είναι ενιαία. Ως προς το σκέλος του ΕΝΦΙΑ, είπαμε με την κριτική που ασκήσαμε ότι είμαστε υπέρ. Ως προς το σκέλος το συγκεκριμένο, ανέπτυξα την άποψή μου γιατί δεν συμφωνούμε. Προφανώς από τη στιγμή που είναι ενιαία, αυτό θα εκφραστεί με έναν ενιαίο τρόπο στο «Παρών».

Για την ιστορία η τροπολογία ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ με το «παρών» τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.