7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Συρίγος: Στο 0,3% η νόσηση στα ΑΕΙ - Διευκρινίσεις για συντελεστές βαρύτητας

Συρίγος: Στο 0,3% η νόσηση στα ΑΕΙ - Διευκρινίσεις για συντελεστές βαρύτητας

Στα Πανεπιστήμια, το ποσοστό νόσησης συγκρατείται στο 0,3% καθώς είναι πολύ υψηλός ο αριθμός εμβολιασμένων που φθάνει στο 78%, ενώ με το 5,5% που έχουν νοσήσει φθάνουμε στο 84% που δεν κινδυνεύουν άμεσα να νοσήσουν, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι έχουν κλείσει 45 σχολικά τμήματα σε σύνολο 80.000 τμημάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε και στους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, χαρακτηρίζοντάς τους σωστό μέτρο που διασφαλίζει το ακαδημαϊκό επίπεδο, τονίζοντας πως «κενά θα υπάρξουν γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών που από 150.000 στο διάστημα 1999-2000 φέτος είναι 105.000, ενώ οι θέσεις παραμένουν σταθερές και σήμερα είναι 77,5 χιλιάδες.

‘Η θα συζητάμε πώς είναι δυνατόν να περνούν φοιτητές με βαθμό κάτω από το 1 ή θα συζητάμε για τα κενά, είπε αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που δεν αποφοιτούν ποτέ, πρόσθεσε.

Κάποια Πανεπιστήμια όπως η Αρχιτεκτονική Ξάνθης υπερέβαλαν και τους δόθηκε δυνατότητα να διορθώσουν τις βάσεις εισαγωγής, είπε επίσης ο υφυπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας πώς δίνεται η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συντελεστές βαρύτητας: Ο ένας πολλαπλασιάζεται με 1,3 και ο δεύτερος με 0,7.

Το θέμα της αδιαφάνειας από τη δεκαετία του 1960 λύθηκε με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που καθιερώνουν αίσθηση αξιοκρατίας, σύμφωνα με τον κ Συρίγο. «Αν δεν γράψεις καλά, δεν περνάς. Δεν θα έβλεπα, λοιπόν, κατάργηση των Πανελλαδικών».