Συρία: Τρία νοσοκομεία εκτός λειτουργίας σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Ντεράα

Συρία: Τρία νοσοκομεία εκτός λειτουργίας σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Ντεράα

Τρία νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της επαρχίας Ντεράα στη νότια Συρία μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς κυρίως της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που στηρίζει τον κυβερνητικό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι νυχτερινές αυτές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές σε ιατρικές δομές στις περιοχές Σάιντα, αλ Μσέιφρα και αλ Τζίζα που ελέγχονται από τους Σύρους αντάρτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Το νοσοκομείο της Σάιντα είναι εκτός λειτουργίας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εξαιτίας των άγνωστης προέλευσης αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν τον χώρο γύρω από αυτό», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Αμπντελράχμαν, και άλλοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, που ταυτοποιήθηκαν ως ρωσικοί, έπληξαν στη συνέχεια την περιοχή που βρίσκεται το ιατρικό κέντρο της αλ Μσέιφρα, το οποίο υπέστη ζημιές και χρειάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του.

«Το νοσοκομείο αλ Τζίζα υπέστη ζημιές σήμερα το πρωί. Σημειώθηκαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή κοντά στο νοσοκομείο, το οποίο επλήγη και τέθηκε εκτός λειτουργίας», τόνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, χωρίς όμως να είναι προς το παρόν σε θέση να σχολιάσει την κατάσταση του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων ή αυτή των ασθενών που νοσηλεύονταν σε αυτά.

Μετά το κλείσιμο των τριών αυτών νοσοκομείων, ο αριθμός των ιατρικών κέντρων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε αυτή την περιοχή ανέρχεται σε πέντε από την έναρξη, στις 19 Ιούνιου, της στρατιωτικής επιχείρησης των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη από τους αντάρτες περιοχών που ελέγχουν στη νότια Συρία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εξαιτίας της επιχείρησης έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέχρι στιγμής έως και 50.000 άνθρωποι και να κατευθυνθούν προς τη γειτονική Ιορδανία.

Το Παρατηρητήριο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι περίπου 47 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 19 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP