Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 09:34

-A +A

Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν ξανά τη Σαρακέμπ 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 09:34
Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν ξανά τη Σαρακέμπ 
-A +A

Σύροι αντάρτες, με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού, ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η πόλη είχε καταληφθεί από τις συριακές δυνάμεις πριν από τρεις εβδομάδες. Στη Σαρακέμπ διασταυρώνονται δυο βασικοί οδικοί άξονες και θεωρείται νευραλγικό σημείο για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής. 

Ο συριακός στρατός και σύμμαχοί του διεξάγουν επιχείρηση με σκοπό σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο όλης της επαρχίας που αποτελεί το έσχατο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών, την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από εννιά χρόνια πολέμου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση στην είδηση που προβάλλουν με πλάνα που εικονίζουν με τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καθώς προωθούνται προς τη Σαρακέμπ, ενώ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι άλλοι δυο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε αεροπορική επίθεση στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία διατηρεί 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια στη «ζώνη αποκλιμάκωσης» που συμφώνησε να ιδρυθεί με τη Ρωσία και το Ιράν το 2018.

Σε ομιλία του χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει σχέδιο για να διώξει τον συριακό στρατό από τις περιοχές γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και έδωσε διορία στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν «ως το τέλος του μήνα».

Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε χθες στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική πλευρά για την Ιντλίμπ. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα. Πρόκειται για τον τρίτο γύρο επαφών Ρωσίας - Τουρκίας με στόχο την εκτόνωση της έντασης.

AP Photo/Ghaith Alsayed

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα