Συρία: Νεκροί 2 Τούρκοι στρατιώτες λίγο πριν την εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Συρία: Νεκροί 2 Τούρκοι στρατιώτες λίγο πριν την εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και ακόμα τρεις τραυματίστηκαν όταν συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην Ιντλίμπ, της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μερικές ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα. 

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας προσθέτει ότι οι τουρκικές δυνάμεις «απάντησαν αμέσως με σφοδρά πυρά» εναντίον στόχων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Εξάλλου, αργά το απόγευμα επετεύχθη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στενού συμμάχου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Την ίδια ώρα μάλιστα που διεξάγονταν οι κοινές ρωσο-τουρκικές δηλώσεις για την συμφωνία εκεχειρίας στην Ιντλίμπ, ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ανέφερε πως η Δαμασκός είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα αν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες.