Συρεγγέλα: Προστατεύουμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν περιστατικά βίας

Συρεγγέλα: Προστατεύουμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν περιστατικά βίας

«Η εξάλειψη κάθε μορφής βίας στους χώρους εργασίας και η προστασία των εργαζομένων από κακοποιητικές συμπεριφορές είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με το εργασιακό νομοσχέδιο κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, σε ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ για τη σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο της εργασίας στα Τρίκαλα.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για κάθε εργαζόμενο, άνδρα ή γυναίκα. Το "δίχτυ" προστασίας καλύπτει όλα τα πρόσωπα στον χώρο της εργασίας, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος και διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν μία βίαιη συμπεριφορά, δεν έρχονται αντιμέτωποι με δυσμενείς επιπτώσεις. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων-θυμάτων βίας, τους βοηθάμε να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία τους και θεσπίζουμε διαδικασία για την άμεση και ταχεία εξέταση των σχετικών καταγγελιών».

Η κ. Συρεγγέλα, έπειτα από την ημερίδα, επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και συναντήθηκε με στελέχη του Κέντρου, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλαος Σακκάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης για τα δικαιώματα των θυμάτων, που προσφέρει δωρεάν και συνεχάρη τα στελέχη για τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που πραγματοποιούν, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Όπως τόνισε η κ. Συρεγγέλα, «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας, αλλά είμαστε όλοι και όλες δίπλα τους, για να τις στηρίξουμε και να τις βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Στη συνέχεια, η υφυπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων του νομού Τρικάλων, κατά την οποία βραβεύθηκαν πολύτεκνες μητέρες.