8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Συρεγγέλα: Επιχειρήσεις με ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων είναι οι πιο κερδοφόρες

Συρεγγέλα: Επιχειρήσεις με ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων είναι οι πιο κερδοφόρες

Το δημογραφικό και η εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν το προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση με την υφυπουργό αφορούσε αποκλειστικά θέματα της αρμοδιότητάς της, δηλαδή δημογραφικής, οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα, όπως η λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και οι πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο, με στόχο την εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, με παράδειγμα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», τις άδειες πατρότητας και τους χώρους φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», Τάσος Γκιάτης, ευχαρίστησε την υφυπουργό για τη σπουδαία συμβολή της στην υλοποίηση του νόμου που βάζει φράγμα στον εργασιακό εκφοβισμό, τη βία και την παρενόχληση.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας αλλάζει και τόνισε με έμφαση ότι, όπου οι επιχειρήσεις διατηρούν μια ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών και γυναικών, τότε είναι οι πιο κερδοφόρες, τονίζοντας ότι τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας πρέπει να δίνουν έμφαση στις γυναίκες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συμφώνησε με την υφυπουργό για τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας με συμμετοχή εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ