8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Συρεγγέλα: Δίπλα στα θύματα βίας οι ξενώνες φιλοξενίας του Δικτύου Δομών

Συρεγγέλα: Δίπλα στα θύματα βίας οι ξενώνες φιλοξενίας του Δικτύου Δομών

Το Δίκτυο δομών και οι 19 Ξενώνες του φιλοξενούν γυναίκες που έχουν υποστεί βία και ζητούν βοήθεια, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, κατά την επίσκεψή της στη δομή του Πειραιά.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται βία και να παραμένει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει γυναίκα που να απευθύνεται στο Δίκτυο Δομών μας και να μην μεταφέρεται σε ασφαλές κατάλυμα, όταν το επιθυμεί», ανέφερε η υφυπουργός, λέγοντας ότι «ο Ξενώνας του Δήμου Πειραιά –που είναι ένας από τους 19 Ξενώνες του Δικτύου Δομών μας και λειτουργεί καθημερινά, όλο το 24ωρο- είναι στο πλευρό των θυμάτων, παρέχοντάς τους δωρεάν ασφαλή διαμονή».

Η κ. Συρεγγέλα προσέφερε, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, είδη πρώτης ανάγκης στις γυναίκες, καθώς και παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε την υφυπουργό για την παρουσία και το ενδιαφέρον της και δήλωσε ότι «ο Δήμος Πειραιά, τόσο με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, όσο και με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και σε όσες έχουν ανάγκη», εξασφαλίζοντας την ελευθερία και την ασφάλειά τους.