Σύντομα θα είμαστε στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου
Τ. Ερντογάν

Σύντομα θα είμαστε στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

Ένα υπέροχο μέλλον για την τουρκική οικονομία υποσχέθηκε σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «είμαστε κοντά όσο ποτέ στον στόχο μας να φέρουμε την Τουρκία στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος «τα κεφάλαιά μας, η στρατηγική μας θέση και οι ισχυρές μας υποδομές είναι τα πλεονεκτήματά μας για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έρθουν τώρα μπροστά μας».

Ο Τ. Ερντογάν τόνισε ότι η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο παρά την πανδημία, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει αυξήσει τα αποθέματά της σε περισσότερα από 93 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση της χώρας, είπε ότι «έχουμε διαχειριστεί την πανδημία, η οποία έκανε ακόμη και τις ανεπτυγμένες χώρες ανίσχυρες, με υποδειγματικό τρόπο χάρη στην υποδομή υγειονομικής περίθαλψης και στην αλυσίδα εφοδιασμού προϊόντων τροφίμων και υγιεινής».

«Αυτή η εικόνα δείχνει το επίπεδο που έχει φτάσει η Τουρκία τα τελευταία 18 χρόνια σε όλους τους τομείς, από την υγειονομική περίθαλψη έως την εκπαίδευση και τη δικαιοσύνη, από την ασφάλεια έως την κοινωνική υποστήριξη, από τις μεταφορές στη γεωργία και από την ενέργεια στη βιομηχανία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Σημειώνεται πως η τουρκική αντιπολίτευση απάντησε στον Ερντογάν θέτοντας του το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν η τουρκική οικονομία να είναι τόσο ισχυρή και ο ίδιος να διεξάγει ουσιαστικά "έρανο" δίνοντας IBAN κατά την περίοδο της πανδημίας», ώστε να συγκεντρώσει χρήματα από τους πολίτες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.