Συνομιλίες Ερντογάν με Φινλανδία και Στόλτενμπεργκ το Σάββατο

Συνομιλίες Ερντογάν με Φινλανδία και Στόλτενμπεργκ το Σάββατο

Συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Φινλανδίας και τον Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει αύριο Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

«Είχα σήμερα ευρεία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας. Αύριο θα έχουμε συνομιλίες με την Αγγλία και τη Φινλανδία. Ομοίως, θα έχουμε επαφή και με τον Στόλτενμπεργκ, Φυσικά, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συνομιλίες για να μην διακόψουμε την τηλεφωνική διπλωματία μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Anadolu, χωρίς να διευκρινίσει με ποιους θα συνομιλήσει σε Φινλανδία και Βρετανία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την εναντίωσή του στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία, επειδή δίνουν καταφύγιο σε «τρομοκράτες». «Δεν μπορούμε να πούμε ΝΑΙ» στη Σουηδία και τη Φινλανδία, δήλωσε.

«Οι δυτικοί θεωρούν το PKK τρομοκρατικό, αλλά γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με το YPG; Και αυτή είναι τρομοκρατική οργάνωση», επέμεινε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έχουμε όλα τα έγγραφα και τις πληροφορίες για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Τα θύματα είμαστε εμείς. Εάν το ΝΑΤΟ, που είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, ανησυχεί για την τρομοκρατία, δεν πρέπει να τους επιτρέψει να ενταχθούν σε αυτό», επέμεινε.

Οι επαφές έρχονται εν μέσω επαπειλούμενου βέτο από την Άγκυρα, ως προς το αίτημα τόσο του Ελσίνκι, όσο και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι στις δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν διαφύγει μέλη οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.  

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Ερντογάν ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό και ότι θα έχει συνομιλίες και στη Βρετανία το Σάββατο.