Συνολικά 119 αφίξεις σε Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Σύμη και Σαμοθράκη

Συνολικά 119 αφίξεις σε Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Σύμη και Σαμοθράκη

 Συνολικά 119 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 38 αλλοδαποί εντοπίστηκαν κοντά στη Κάλυμνο, 29 πλησίον της Σύμης, 49 στη Σαμοθράκη και τρεις στο Φαρμακονήσι.

Αναλυτικότερα, από το πρωί το λιμενικό σώμα εντόπισε και διέσωσε 38 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν επί της βραχώδους ακτής όρμου «ΠΑΛΙΟΝΗΣΟΥ» στις βορειοανατολικές ακτές της Καλύμνου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλύμνου, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Στη Σύμη, το λιμενικό σώμα εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του όρμου Αγίου Αιμιλιανού πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 29 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο λιμένα ν. Σύμης, ενώ 32 άτομα εντοπίστηκαν με λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαμοθράκης. Η λέμβος κατέπλευσε και αποβίβασε ασφαλώς τους εν λόγω αλλοδαπούς, στην ακτή Λακκώματος του νησιού.

Επίσης, διασώθηκαν άλλα 17 από το λιμενικό που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαμοθράκης, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, μεταφέρθηκαν στο ίδιο νησί. 

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριών αλλοδαπών περιπολικό σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν τζετ σκι και μετά την περισυλλογή τους μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου.