7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Σύνοδος Πρυτάνεων: Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση

Σύνοδος Πρυτάνεων: Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση
Eurokinissi

Eπιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση εισηγείται η Σύνοδος Πρυτάνεων και προς τούτο «θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η εισήγηση της Συνόδου των Πρυτάνεων έρχεται μετά τη δήλωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σήμερα Δευτέρα, η οποία αναφέρθηκε σε σχέδιο για τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας, εν μέσω φόβων για τις συνέπειες της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.   

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

 

Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωση, η Σύνοδος εκφράζει την «ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές».

«Ζητούμε, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών. Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων» προστίθεται.