Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 14:49

-A +A

Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Μη επιστημονικά παραδεκτό το πόρισμα για τον θάνατο του Ζ. Κωστόπουλου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 14:49
Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Μη επιστημονικά παραδεκτό το πόρισμα για τον θάνατο του Ζ. Κωστόπουλου
-A +A

Για επιστημονικά μη παραδεκτό πόρισμα κάνει λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλαύκωνος, Χάρης Αναγνωστάκης, μετά τη δημοσιοποίηση της ακριβούς αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος οι ισχαιμικές αλλοιώσεις που διαπιστώθηκαν συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα τραύματα, δια της τεθλασμένης οδού.

Ειδικότερα, ο κ. Αναγνωστάκης τονίζει πως η απουσία τοξίκωσης αντιβαίνει τις περιγραφές αυτόκλητων μαρτύρων, ενώ προσθέτει πως δεν έχει γίνει περαιτέρω έλεγχος και μετρήσεις που να αφορούν την ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών.

Παράλληλα, παραθέτει πως, σύμφωνα και με τα λεγόμενα φιλικού προσώπου στον Κωστόπουλο, η στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του επεισοδίου.

Τέλος, επισημαίνει πως μόνο τα επτά εκ των 23 τραυμάτων του θύματος αποτελούν χτυπήματα τρίτων προς εκείνο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Χάρης Αναγνωστάκης αναφέρει τα εξής:

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει.

Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα