Συνεργασία της ΝΔ με Ενώσεις Αποστράτων για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

Συνεργασία της ΝΔ με Ενώσεις Αποστράτων για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

Η παράνομη κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο Γενικός της Γραμματέας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και των Ομοσπονδιών των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα και ο Αρχηγός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, αλλά και το πώς μπορούν από την μεριά τους οι Απόστρατοι με παρεμβάσεις τους στους ομολόγους τους (βετεράνους) σε διεθνή fora, αλλά και μέσω Οργανισμών του ΝΑΤΟ κι άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα, συνεχώς εγκαλούμενη, να αναγκαστεί να απελευθερώσει τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία κρατά παράνομα.