Συνεργασία  ΔΕΔΔΗΕ - Δήμου Αθηναίων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ - Δήμου Αθηναίων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία

Συμφωνία συνεργασίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 50 σχολεία του δήμου Αθηναίων, καθώς και για την κατασκευή δικτύου σταθμών για την φόρτισή τους, καθώς σκοπεύει να προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα, υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στενά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες 50 σχολικών μονάδων. Η ετήσια αναμενόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις αυτές θα είναι της τάξεως των 5.250 MWh, ικανή να καλύψει κατά 110% τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του συνόλου των σχολικών μονάδων του δήμου.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει επίσης τη συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου να προσδιοριστούν τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενότερα για το συντονισμό στον προγραμματισμό εργολαβιών για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, με βασικό γνώμονα την ταχύτερη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και την αμεσότερη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.