Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για τους βανδαλισμούς με λάδι σε μουσεία

Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για τους βανδαλισμούς με λάδι σε μουσεία

Στη σύλληψη δύο γυναικών που θεωρούνταν ύποπτες για τους πρόσφατους βανδαλισμούς μουσειακών εκθέματα με τη χρήση λαδιού προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», η προσαγωγή έγινε το πρωί της Κυριακής στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, αφού προηγουμένως φύλακας του κτιρίου εντόπισε από τις κάμερες ασφαλείας τις δύο γυναίκες να κινούνται ύποπτα και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από σωματικό έλεγχο, στην κατοχή των γυναικών βρέθηκαν μπουκάλια με λάδι με τα οποία σκόπευαν να επαναλάβουν τον βανδαλισμό σε ιστορικά κειμήλια που εκτίθενται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι εκθέματα ραντισμένα με λάδι έχουν βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη και το Βυζαντινό Μουσείο.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.