Συνελήφθη ζευγάρι Ιταλών με ένα τόνο χασίς στο τροχόσπιτό του

Συνελήφθη ζευγάρι Ιταλών με ένα τόνο χασίς στο τροχόσπιτό του

Ένα ζευγάρι Ιταλών, μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί ναρκωτικά, συνέλαβε η ελληνική αστυνομία, προχωρώντας ταυτόχρονα στην κατάσχεση άνω του ενός τόνου ακατέργαστης κάνναβης που είχε κρυμμένη στο τροχόσπιτο με το οποίο εισήλθε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, το ζευγάρι είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη και διπλούς τοίχους μέσα στο τροχόσπιτο και είχαν περάσει στην Ελλάδα με σκοπό να φτάσουν μέχρι την Αττική, καθώς η εγκληματική οργάνωση στην οποία ανήκουν δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Από την έρευνα στο τροχόσπιτο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας τόνος και περίπου 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και άλλου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν 1.730.000 ευρώ.