Συνελήφθη στην Ελλάδα για «συνεργασία» με διακινητές μεταναστών η πρόσφυγας Σάρα Μαρντίνι

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, 10:28
-A +A
Συνελήφθη στην Ελλάδα για «συνεργασία» με διακινητές μεταναστών η πρόσφυγας Σάρα Μαρντίνι

Την ιστορία της Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία που συνελήφθη στην Ελλάδα κάτω υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες αναδεικνύει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Σάρα Μαρντίνι μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο. Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με μια ΜΚΟ που προσπαθούσε να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Tageszeitung, η Σάρα «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα. Την ίδια μέρα η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα εγκληματικό δίκτυο για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες. Λέγεται ότι οι ακτιβιστές συνεργάζονταν με διακινητές και βοηθούσαν κάποιους ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Επίσης, λέγεται ότι παρακολουθούσαν την επικοινωνία, μέσω ασυρμάτου, της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς και της Frontex». 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα