Συνελήφθη ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» - Έφερε βαρύ οπλισμό

Συνελήφθη ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» - Έφερε βαρύ οπλισμό

Στη σύλληψη του αποκαλούμενου ως «τοξοβόλου του Συντάγματος», καθώς και δυο γυναικών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προχώρησε τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης Αγία Παρασκευή, η Αντιτρομοκρατική. Ο άνδρας είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ενώ μετά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα ένα καλάσνικοφ, ένα αυτόματο ούζι και δύο πιστόλια, εκ των οποίων, αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχαν σφαίρες στη θαλάμη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την Αντιτρομοκρατική εκτιμάται ότι ο δράστης ετοίμαζε «χτύπημα», υποψίες, οι οποίες εντείνονται από το γεγονός ότι ήταν σε αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί κλεμμένο.

Ο 32χρονος δράστης, κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης -που είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση - είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η μια από τις γυναίκες, η 28χρονη, είναι πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα η οποία είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Είχε συλληφθεί με την Ρούπα πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γίνεται έρευνα σε σπίτι που διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Να σημειωθεί ότι η 28χρονη μετά από 18 μήνες είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς σταμάτησε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Η δεύτερη γυναίκα που συνελήφθη είναι φίλη του άνδρα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι γνωστός στην αστυνομία από το 2006 όταν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και στις δύο περιπτώσεις είχε αφεθεί ελεύθερος.

Επίσης έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή στα επεισόδια έξω από την Βουλή όταν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ένα τόξο που είχε μαζί του σημαδεύοντας προς την πλευρά των Ματ και είχε συλληφθεί αλλά είχε επίσης αφεθεί με περιοριστικούς όρους.

Το 2015 όμως καταδικάστηκε για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011 όπου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και βρισκόταν στις φυλακές Τίρυνθας όπου επίσης εκτίει την ποινή του ο έτερος συλληφθείς Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.