Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ιερέας σε εκκλησία της Χίου

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ιερέας σε εκκλησία της Χίου

Το χθεσινό σκηνικό με το άνοιγμα των εκκλησιών και την προσέλευση πιστών, παρά τα απαγορευτικά μέτρα, επαναλήφθηκε το πρωί του Μ.Σαββάτου στη Χίο, όταν ο Ιερέας της Εκκλησίας Παναγίας Ευαγγελίστριας άνοιξε τον ναό. Ο ιερέας συνελήφθη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, ο κληρικός συνελήφθη γιατί, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα alithia.gr, σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της Λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης είχε αφήσει την πόρτα της Εκκλησίας ανοικτή και στη συνέχεια εξήλθε του ναού να προσφέρει δάφνες στους λίγους πιστούς που βρίσκονταν εκτός του περιβόλου του Ναού.

Ο ιερέας αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Επίσης, σύμφωνα με το politischios.gr έγινε προσαγωγή και μιας γυναίκας η οποία αποπειράθηκε να μπει στο ναό της ώρα που πραγματοποιείτο η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Η γυναίκα ήθελε να μπει μέσα στο Ναό αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκεί εξηγώντας και σε άλλους πολίτες που είχαν προσέλθει, ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του ναού που βγήκε έξω από αυτόν, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο, και ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.