Συνελήφθη 33χρονος Βέλγος με εμπρηστικούς μηχανισμούς

Συνελήφθη 33χρονος Βέλγος με εμπρηστικούς μηχανισμούς

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού, στον οποίο μετά από έλεγχο βρέθηκε να έχει στην κατοχή του εμπρηστικούς μηχανισμούς και εύφλεκτα υλικά προχώρησαν στην περοχή του Παπάγου οι αστυνομικές αρχές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Βέλγο υπήκοο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας χθες το απόγευμα εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 33χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

- Δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από τέσσερα τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι),
- Έξι πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο,
- Μια πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό,
- Ένα φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε δεν δέχθηκε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, γι΄αυτό και κατηγορείται και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος Βέλγος, που διαμένει χρόνια στην Ελλάδα, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Βέλγιο για εμπρησμούς.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνεχίζει τις έρευνες.