Συνέδριο για την Υψηλή Τεχνολογία από το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ

Συνέδριο για την Υψηλή Τεχνολογία από το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), διοργανώνει Συνέδριο Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 (09.30 – 15.30) και Τρίτη 27 (10.00 – 15.00) Νοεμβρίου 2018, στο Πολεμικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και με γενικό τίτλο «Μη Επανδρωμένα Συστήματα: Ανάπτυξη-Χρήση-Αντιμετώπιση στους Τομείς Άμυνας και Ασφάλειας».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ακολούθων επί μέρους θεμάτων:

-Η ανάπτυξη των μη επανδρωμένων συστημάτων (αέρος – θαλάσσης – ξηράς) στους τομείς άμυνας και ασφάλειας και οι τυχόν εθνικές ευκαιρίες συμμετοχής και επενδύσεως, σε συναφή προγράμματα.

-Η χρήση των μη επανδρωμένων συστημάτων (αέρος – θαλάσσης – ξηράς) σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.

-Η αποτίμηση των απειλών και προκλήσεων τις οποίες προκαλούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και τα Σώματα Ασφαλείας (ΣΑ) τα μη επανδρωμένα συστήματα (αέρος, θαλάσσης, ξηράς), καθώς και ο τρόπος αντιμετωπίσεως αυτών (έγκαιρος εντοπισμός, καταστροφή ή εξουδετέρωση με συνδυασμό καταλλήλων τεχνολογιών/μέσων καθώς και οι προσαρμοστικές απαιτήσεις οργανώσεως και σχεδιάσεως σε κάθε επίπεδο).

-Ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο και οι ενδεχόμενες απαιτήσεις προσαρμογής του, με το αντίστοιχο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου γίνεται κατόπιν προσκλήσεως. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να λάβουν την σχετική πρόσκληση είτε προσερχόμενοι στα Γραφεία του Ινστιτούτου τις ημέρες Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη τις ώρες 10-00-14.00, είτε με αίτηση, αφού δηλώσουν ιδιότητα, αριθμό ταυτότητας, τηλέφωνο και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου: [email protected].

Επιπλέον για τους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ προσκλήσεις διαθέτουν και οι αντίστοιχες Ενώσεις Αποστράτων.

Οι ανωτέρω προσκλήσεις θα διατεθούν με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.